Produse horticole proaspete
Modernizarea metodelor de preambalare si ambalare pentru produse horticole proaspete.
Metode de control a calitatii produselor.
Combaterea bolilor si daunatorilor în spatiile de pastrare a produselor horticole proaspete.
Elaborarea si revizuirea standardelor de calitate pentru produse horticole proaspete.
Asigurarea calitatii comerciale pentru produsele horticole proaspete depozitate si comercializate.
Testarea soiurilor noi de hibrizi în vederea înregistrarii în catalogul oficial al soiurilor si hibrizilor din România.
Produse horticole prelucrate
- Diversificarea gamei sortimentale de conserve, concentrate, sucuri si bauturi racoritoare.
- Cercetari asupra valorii nutritionale a produselor prelucrate din legume si fructe.
- Modernizarea tehnologiilor de prelucrare.
- Stabilirea valorilor nutritive a produselor prelucrate din legume si fructe.
- Testarea noilor varietati de soiuri si hibrizi în procesul de prelucrare.
Elaborarea si revizuirea standardelor pentru produsele prelucrate din legume si fructe.
Cultura legumelor si florilor in spatii protejate
- Tehnologii de cultivare a legumelor de sera (retete de fertilizare, utilizarea bioregulatorilor de crestere si dezvoltare, prevenirea si combaterea agentilor patogeni si daunatorilor, sisteme de fertilizare).
- Tehnologii de realizare a rasadurilor altoite de legume.
Tehnologii de cultivare a legumelor altoite in spatii protejate.
Marketingul produselor horticole
- Studii si cercetari de piata, eficienta economica în valorificarea si comercializarea produselor horticole.
- Studii si cercetari de piata privind importul si exportul produselor horticole.
Sisteme de informare, promovare si publicitate in marketingul produselor horticole.
Dezvoltare – Proiectare
- Studii si proiecte pentru ferme, depozite, piete alimentare, fabrici de conserve, sere etc.
- Modernizarea fabricilor de conserve si sucuri.
Consultanta în domeniul proiectarii si functionarii unitatilor horticole.